Er zijn drie kleurtypes sneeuwbengalen : 

De Seal-lynx point met blauwe ogen
 de Seal- mink met blauw/groene oftewel aqua ogen
 en de Seal -sepia met met groene of gouden ogen

De Lynx point sneeuw bengaal (cs/cs) is de lichtste variatie van de drie. Deze heeft 2 copy's van het siamees gen. De Seal Sepia is de donkerste van de drie en heeft twee copy's van het burmese gen (cb/cb) De Seal Mink heeft 1 gen van elk (cs/cb) en zit er qua kleur tussenin.

Al deze verschillende sneeuwgenen zijn recessief dus een bruine (of zilver) bengaal kan het gen voor Seal Lynxpoint en/of voor Seal Sepia dragen maar nooit voor Seal Mink. Het sneeuwgen blijft vele generatie's lang aanwezig daardoor wordt er soms wel eens geheel onverwachts een "verrassingssneeuwtje" geboren en blijkt dat een van de ouders dus toch "ergens" sneeuw in zijn/haar lijn had zitten.

Dus om een sneeuwbengaal "te maken" moeten beide ouders het cb/cb gen of het cs/cs gen dragen.

De Seal Lynx Points worden wit geboren met een vage ghostmarking en roze voetzooltjes. Naarmate het kitten groeit wordt het patroon langzaam steeds meer zichtbaar. De voetzooltjes kleuren naar donkerroze en  worden later donker bruin. Het kan wel tot 1 jaar duren voordat de Seal Lynx Point volledig uitgekleurd is . Hun ogen blijven wel echter wel blauw ook als ze volwassen zijn. Dat maakt de Seal Lynx Point uniek en zeer gewild door sommige mensen.

De Minks en de Sepia's worden wel met een duidelijk zichtbaar patroon geboren waarvan die van de Sepia het donkerste is . Persoonlijk vindt ik de Sepia de mooiste sneeuwbengaal omdat deze het burmese gen draagt zijn hun oren meestal kleiner dan die van de Lynx(en de mink) die het siamese gen draagt en siamesen staan nu eenmaal niet bepaald bekend om hun kleine oortjes ;)