Bedenk dat een bengaal niet zomaar een kat is . "If not a bengal it's just a cat " ! En dat is geen loze uitspraak in dit geval. Afgezien van hun spectaculaire uiterlijk zijn bengalen hele actieve en speelse katten en dat blijven ze ook tot op hoge leeftijd. Bengalen zijn over het algemeen geen schootkatten,(uitzonderingen daargelaten) ze zijn veel te geinteresseerd in de wereld om zich heen om "tijd te verspillen door een beetje stom om schoot te gaan zitten". Een bengaal houdt van actie en  interactie en is erg nieuwsgierig ,ondernemend en intelligent . Ze kunnen grote sprongen maken horizontaal zowel als verticaal , ze kunnen zo vanaf hun hoge krabpaal onverwachts op de rugleuning van de bank springen en je zo bijna een hartverzakking bezorgen. Of vanaf de grond bovenop een openstaande deur springen en via die deur op je schouders (auw). Kijk er niet van op als uw bengaal u vergezeld onder de douche of in bad want ze zijn dol op water en of dat water nu in een bloemenvaas zit of in een toiletpot maakt hen niks uit. Die bloemen trek je er gewoon 1 voor 1 uit of je mept gewoon de hele vaas om . En in de toiletpot kun je leuke plonzen met je poot. 


Afbeelding invoegen


 
Ze spelen overal mee : haar elastiekjes, propjes papier, alles met veren is favoriet, "da bird" . "dragonfly" en balletjes, bolletjes sokken, you name it, echter zijn er maar weinig speeltjes echt "bengaalproof" :( , toilet en keukenrollen slopen is natuurlijk een echt kattending maar bengalen  hebben er hun specialiteit van gemaakt.  Ze helpen graag mee met alles zoals boodschappen tassen uitpakken en was opvouwen of bedden opmaken.
Mocht een vlieg of ander insekt zich toegang tot uw woning hebben weten te verschaffen besef dan dat uw bengaal niet zal rusten voordat hij deze gevangen heeft en dat hij geen enkele moeite heeft met hindernissen nemen (of deze uit de weg te ruimen).
Filmpjes 
 
Spotselotica Snowstorm met baasje Niels tijdens een boswandeling.
foto eigendom van Niels Tissing
 
Als u iets wilt opbergen doe dit dan vooral niet onder het "toeziend oog" van uw bengaal dat er een deurtje voor zit wil nog niet zeggen dat het "bengaalproof" opgeborgen is.
Hangplanten bijvoorbeeld zijn leuke schommels, en als u om 2.00 s 'nachts wakker schrikt van een hels kabaal beneden dan is het waarschijnlijk alleen maar de krabpaal die omgedonderd is. En als je bengaal met "ontplofte" staart als een idioot luid miauwend door het huis raced dan is ie niet ergens van geschrokken ofzo hoor en hij heeft ook geen pijn of een hersentumor . Geen zorgen dan heeft ie gewoon even de gekke 5 minuten of liever gezegd de gekke 15 minuten , gaat vanzelf over ;)
 

 


 
Maar ze zijn ook wel leuk hoor die bengalen . De meeste vinden het geen enkel probleem mits jong aangeleerd om mee uit wandelen te gaan aan een tuigje. Onze Saetta gaat zelfs mee zonder tuigje de honden uitlaten en luistert beter dan de honden ;-) Ze komen het best tot hun recht met een maatje dat hoeft niet pèrse ook een bengaal te zijn een andere actieve kat voldoet net zo goed. Echter een bengaal samen met een minder actief ras of oudere kat raad ik af. Met honden kunnen ze het uitstekend vinden evenals met kinderen. De meeste fokkers adviseren trouwens om een bengaal niet alleen te houden immers: 1 bengaal is een halve bengaal . Maar meestal zijn ze niet lang alleen ;-) want ze zijn uitermate verslavend die bengalen.

Dus.......... als u een kat wilt die : Super intelligent , actief  en leergierig is.Die een extreem zachte vacht heeft en die zich als hij zin heeft al spinnend op uw schoot nestelt, die altijd bij u wilt zijn en ervoor zal zorgen dat u zich nooit verveelt, waar u een unieke relatie mee kunt opbouwen en er ook nog eens uitziet alsof hij zo uit de jungle uw huiskamer binnen gelopen is dan .....is de bengaal echt uw ding !